Virkon™ H

Det optimale desinfektionsmiddel; yder beskyttelse mod smitte i drivhuse, tilhørende bygninger og på udstyr.

Desinfektion drivhus

Virussygdomme angriber planter såvel som mennesker og dyr. Selv insekter, svampe og bakterier kan blive inficeret med virus og sandsynligvis kan alle organismer blive påvirket af virus. Overflader og udstyr i bygninger, såsom væksthuse og fødevareopbevaringsfaciliteter, kan bære smitsomme organismer, der kan påvirke sundheden for personale, der arbejder i dem, og spredes til andre områder, hvor de kan forurene lagrede materialer, herunder fødevarer som frugt, grøntsager og fodrede dyr . Den vigtigste foranstaltning mod virusinfektion er at sikre, at virus aldrig kommer ind i dyrkningen. Derfor er et sundt udgangsmateriale det primære.Du skal altid huske på, hvor let virus kan spredes ved håndkontakt eller redskaber. Det er også vigtigt at huske, at det tager tid, før symptomer viser sig på inficerede planter, og at mange forbliver latent inficerede.

Opbygning af biosikkerhed og hygiejne i drivhusbrug

Biosikkerhed betyder “god hygiejnepraksis” til terminal og kontinuerlig rengøring og desinfektion af alle bygningsoverflader, bevægeligt udstyr, sko, køretøjer og værktøj. Implementeringen af ​​bedste praksis for biosikkerhedshygiejne vil hjælpe med at reducere risikoen ved at indføre smitsomme organismer i et givet arbejdsmiljø, hjælpe med at forhindre spredning af sygdomsfremkaldende patogener mellem personale og deres indtræden i fødekæden. Dette giver et sikrere og mere biosikkert arbejdsmiljø og kvalitative produktionsresultater.

Virkon™ H – investering for god hygiejne i drivhusdyrkning

Virkon™ H – den optimale desinfektionsløsning til opbygning af biosikkerhed og hygiejne.

  • Bredspektret effektivitet

  • Anvendelsesalsidighed

  • God miljøprofil

  • Velegnet til brug i økologisk landbrug

Virkon™H er dokumenteret effektiv mod en lang række bakterier og vira, der angriber planter, samt mod skimmelsvampe, såsom Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV), Potato Virus Y (PVY), Botrytis cinerea (Gråskimmel) og andre. For komplet virus-, bakterie- og svampeliste, se dokumentation.

Løbende desinfektionsprogram til drivhuse

Ved beskæring: Rengør og desinficer sakse, knive og andet værktøj ofte.

Arranger støvlebade ved indgangen til hvert drivhus.

Sørg for, at køretøjer får deres hjul desinficeret.

Hold omgivelserne i drivhusene rene og desinficer regelmæssigt, hvis det er muligt.

Vask overtræksdragter ofte og lad dem tørre udenfor. Tobaksmosaikvirus kan overleve i årevis i snavset tøj opbevaret på mørke steder

Lad være med at ryge! Tobaksprodukter kan indeholde Tobacco Mosaic Virus (TMV).

Prydplanter som vinstokke, figner og oleander mm. kan yde beskyttelse mod insekter, nematoder og andre sygdomsfremkaldende organismer. Undgå derfor at have sådanne planter i drivhuse, hvor der også dyrkes grøntsager.

OPMÆRKSOMHED! Følsomt og beskadiget materiale skylles.